PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

01 noiembrie 2010

dr. Ovidiu Bojor

      Născut la data de 1 noiembrie 1924, Reghin, este un academician şi fitoterapeut român, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale. Este deţinător al titlului de Senior Honoris Causa, brevet acordat de către Forumul Preşedinţilor Patronatelor din România şi Diploma de Merit Academit, acordată de preşedintele Academiei Române. Ovidiu Bojor este un renumit farmacist şi deopotrivă fondator al fitoterapiei moderne în România. (wikipedia)

Din cartea "Pledoarie pentru viaţă lungă":     

"Unul dintre iniţiaţii în tehnicile de prelungire  a vieţii prin valorificarea darurilor naturii este Doctorul în Farmacie Ovidiu Bojor, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, patriarhul fitoterapiei române, om de ştiinţă în toată puterea cuvântului, recunoscut ca atare nu numai de mediile noastre ştiinţifice, ci şi de mediile ştiinţifice internaţionale. Dedicând zeci de ani cercetării virtuţilor terapeutice ale plantelor din arealul românesc, ca şi din alte importante zone ale lumii şi studiind totodată marile sisteme de medicină tradiţională, Domnia Sa a avut îndreptăţirea ştiinţifică şi etică de a elabora o convingătoare "Pledoarie pentru viaţă lungă". 
                                                                      prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi


Elemente care scurtează viaţa: 
1. Invidia
2. Lupta neloială pentru existenţă
3. Fuga după bani şi acumulări materiale cu orice preţ şi cu orice mijloace
4. Schimbarea bruscă a modului de viaţă
5. Suprapoluarea
6. Îndepărtarea din ce în ce mai accentuată de natură
7. Sub aspect moral, etic şi religios, facem mari greşeli

Elemente care prelungesc viaţa:
1. Alimentaţia
2. Mentalul
3. Timpul de odihnă
4. Evitarea sendentarismului
5.Cultivarea optimismului
6. Suprema poruncă

Interviuri cu dr. Ovidiu Bojor a cărei zi de naştere este azi şi îi doresc "Mulţi ani cu sănătate",  în Formula As şi pe blogul cybershamans.

2 comentarii:

  1. La multi ani dlui Ovidiu Bojor, mare om , mare caracter.Am citit insa comentariile unora legate de o eventuala interzicere a medicamentelor naturiste, care credeau ca nu au fost studiate medicamentele naturiste.Eu zic sa ma citeasca si sa vada cat de mult a fost studiat acest capitol.

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil că aceia care comentează nu sunt după cum ai spus bine documentaţi sau nu vor să o susţină din alte interese. Nu doresc nimănui rău,dar medicina naturistă o vor înţelege mai bine când vor vedea efectele adverse ale medicamentelor alopate şi se vor însănătoşi cu ajutorul terapiilor complementare. Bine, dar aici e altă discuţie, dacă reuşeşti să-i convingi să urmeze terapii complementare.

    RăspundețiȘtergere