PACE VOUĂ! SHALOM ALEIHEM! SALAM ALEYKOM!

31 iulie 2010

Poze de la mare 1

   Îmi place Eforie Nord. Poate că de cele mai multe ori când am fost la mare acolo m-am dus. Cu tatăl meu, apoi cu colegii de facultate, cu prietena mea Laura, cu soţul meu şi prietenii noştri şi acum în familie cu copilu. De când e copilu numai la Eforie Nord  am fost. Să spun oare că o fi staţiunea mea de suflet. Pe aici facem plajă, lângă Kerhana.
În zare se vede hotelul Belona care acum e renovat. Arată bine acum. Chiar aş fi vrut să-i ştiu istoricul, dar încă nu am găsit ceva pe net.
  Pe plajă păsărele, dar nu le-am prins prea bine în poză că a apărut un ATV şi le-a speriat.
Le-am prins şi în zbor.
 În primele trei zile eram bucuroasă că era linişte pe plajă, se auzea marea şi oamenii. Ei dar şi-au adus aminte cei de la restaurante că au boxe. Şi să auzi poluare fonică, că aveam de gând să dau telefon undeva dar nu ştiam unde, apoi m-am obişnuit. Muzică venea din două părţi că nu se mai înţelegea nici o melodie.     

30 iulie 2010

Acatistul Sfântului Mare Mucenic Mina

Pentru că trecem printr-o perioadă mai dificilă am citit şi postat acum "Acatistul Sfântului Mare Mucenic Mina".

Dacă ştiţi ce acatiste aş mai putea citi sau asculta pentru linişte sufletească şi pentru a ieşi din problemele pe care le avem, vă rog să-mi scrieţi.

Asculta mai multe audio Muzica

AUZI DOAMNE SFINTE!

AUZI DOAMNE SFINTE

Auzi, Doamne Sfinte
La strigarea mea
Şi mă miluieşte
După mila ta.

Doamne, Doamne,
Doamne ascultă glasul meu,
Care-l înalţ astăzi
Către tronul Tău.

Din necazuri Doamne,
Din durerea grea,
Azi, cu lacrimi calde
Strig: nu mă lăsa!

Doamne, Doamne,
Doamne ascultă glasul meu,
Care-l înalţ astăzi
Către tronul Tău.

Căci numai Tu singur
Pe cel păcătos,
Poţi să-l scapi din chinuri
O, Iisus Hristos!

Doamne, Doamne,
Doamne ascultă glasul meu,
Care-l înalţ astăzi
Către tronul Tău.

Căci Tu mi-ai fost pururi
Stâncă de sprijin
Numelui Tău slavă
Îi aduc, AMIN!

Doamne, Doamne,
Doamne ascultă glasul meu,
Care-l înalţ astăzi
Către tronul Tău.



Este o cântare a corului în biserică, pe care nu prea am auzit-o în multe biserici. Cred că de aceea nu am găsit-o să o postez. La biserica unde mă duceam se cânta în timpul Sfintei Liturghii după citirea rugăciunilor pentru cei vii şi înainte de pomenirea celor adormiţi.

29 iulie 2010

"Pe toate câte vreţi să vi le facă vouă oamenii, întocmai faceţi-le şi voi lor"

"Pe toate câte vreţi să vi le facă vouă oamenii, întocmai faceţi-le şi voi lor."    
 Ceea ce în prezent ne face nouă o persoană (adică rău) i se întoarce şi lui.  Doar că nu ştie de unde i se trage.
 Eu nu-i/nu le doresc(pentru că sunt mai mulţi) decât bine, pentru că nu pot face rău. Chiar dacă pe moment sunt furioasă, bombăn, etc., dar peste un anumit timp îmi revin şi cred că mi-ar părea rău dacă o persoană ar avea de suferit din cauza mea. 
Mă gândesc că Doamne-Doamne are grijă de noi şi o să ne scoată din răul pe care ni-l face alţii spre a le fi lor bine.  
Atunci când cineva face rău altcuiva să se gândească bine căci:
   - Să nu faci rău că ţi se întoarce răul;
  - Cât e roata de pătrată tot se mai întoarce odată;
   - Ce ţie nu-ţi place altuia nu-i face;  
  - Faci bine, primeşti bine, faci rău primeşti rău;
Şi cred că mai sunt. 
Dacă mai ştiţi scrieţi la comentarii.

Asculta mai multe audio Muzica

27 iulie 2010

Am revenit

       Am revenit! Şi cu bune şi cu "rele", concediul meu s-a încheiat. De mâine intru în "pâine", mâncare, spălat, călcat, curat şi ce-o mai fi. A, şi bloguit. De mâine încep să citesc ce s-a scris pe blogurile  mele preferate. 
       Să le zic pe cele mai neplăcute întâmplări, pentru că celelalte sunt obişnuite.
       Pe la jumătatea săptămânii trecute, copilului i-a fost un pic rău. În aceeaşi zi a început durerea în gât şi burtica. Cu gâtul, avea un pic de roşu, n-a fost problemă că aveam cutiuţa cu homeopate cu mine, i l-am început şi am sunat-o pe doamna doctor pe seară când era liberă s-o întreb dacă e bine.  Dar după ce am terminat de vorbit, a început starea de vomă. L-am trimis pe soţul meu să îi cumpere ceva. I-am dat metoclopramid, dar nu i-a trecut, aşa că am sunat la 112, a venit ambulanţa de i-a făcut o injecţie. E posibil ca el să fi înghiţit apă din mare. Cum au intrat în cameră copilu' care e vorbăreţ i-a întrebat pe cei doi cum îi cheamă. Pe doamnă o chema ca pe mine, iar domnul a spus numele unui conducător tătar. Am râs pe urmă pentru că mă tot întreba copilu' cum îl cheamă pe domnul, dar eu fiind agitată n-am reţinut, dar i-am spus  că îl cheamă "tatarman". Ca să stea la injecţie domnul i-a promis că îi voi cumpăra o sabie. Am zis şi eu da, ca să stea, dar nu i-am mai luat.   
   A trebuit să ieşim din hotel la ora 12 iar trenul era la 8 seara, aşa că am plecat la Constanţa la vară-mea. Acolo copilu' s-a apucat să povestească ce i s-a întâmplat. Nepotul meu a avut treabă  şi n-a mai stat cu noi, dar pe la ora 21 când eram în gară la Constanţa şi începuse ploaia, a venit de i-a adus o sabie ca să mai stea copilu' şi altădată la injecţie. Ce bucurie pe copil, iar în capul lui este că sabia a fost trimisă de cei care au venit cu ambulanţa. 
     Dar problema a fost a ploii. Deja când scriu mi s-a făcut pielea ca de găină. Am primit un mesaj pe la 2 noaptea, eram în tren, că la Bacău plouă torenţial. Când am ajuns aproape de Bacău, am stat cam o oră pentru că era inundată o zonă şi se mergea pe un singur sens. Rudele noastre au venit să ne ia de la gară şi să ne ducă acasă. Dar am avut un drum pe care nu-l voi uita. Cu ploaie, ploaie nu glumă, cu pârâruri care veneau pe şosea, după cum arată şi la tv pe la Mărgineni. Cred că toţi din maşină ne-am rugat să ajungem teferi. Mi-a fost sau poate ne-a fost frică de viitură ceea ce s-a şi întâmplat dar după ce am trecut noi spre casă. Dar rudele noastre s-au  întors la Bacău. Când au ajuns la Podiş nu au mai putut trece, deja zona era inundată, aşa că s-au întors şi au reuşit să ajungă la Bacău prin Sănduleni. Până nu au ajuns nu ne-am culcat pentru că am vrut să ştim că au ajuns cu bine. 
     Îţi mulţumim Doamne că ai avut grijă de noi.    
 

18 iulie 2010

Folclor de la români de peste graniţă

       Nu ştiu dacă aţi auzit de Maria Iliuţ. Este o cântăreaţă de folclor românesc născută lângă  Cernăuţi. Am "descoperit-o pe blogul "Quadratus's Weblog"   iar dacă vreţi să aflaţi mai multe despre ea găsiţi pe blogul Lenei.


17 iulie 2010

Anunţ

În perioada 18 iulie - 26 iulie acest blog este închis.
Concediu de odihnă.
Activitatea va fi reluată pe data de 26 sau 27 iulie.

Când eram la serviciu cam aşa suna anunţul pentru c.o.
Nu ştiu sigur când  mă voi întoarce din c.o. pentru că din cauza inundaţiilor trenul de la Mangalia la Satu Mare nu mai are traseul iniţial şi trebuie să mergem cu Mangalia - Suceava. Iar ăsta e noaptea şi de când trebuie să eliberăm camera până pleacă trenul nu prea avem ce face, aşa că s-ar putea  să plecăm cu o zi mai devreme. Vom vedea. 
Să ne "vedem" pe bloguri sănătoşi şi pentru cei care pleacă în c. o.,  vacanţă plăcută.      
   
 

15 iulie 2010

Dinescu la 17 ani şi Tarafu' lu' Dinescu- Mambo Siria

 Mi-am adus aminte de Mambo Siria -Tarafu' lu' Dinescu şi tot căutându-l am dat şi de Mircea Dinescu la 17 ani, recitând o poezie.


Şi Tarafu' lu' Dinescu- Mambo Siria

Istro-românii din Croaţia

Filmul are trei părţi

13 iulie 2010

"Politichie"

    Nu prea mă uit la televizor, dar pentru că îl urmăresc pe Mircea Badea aflu mai tot ce se întâmplă. Aşa am văzut cum ne tratează conducătorul nostru. Cred că şi cu animalele lui de companie vorbeşte mai frumos. Dar cu poporul nu. Ne sfidează şi el şi toată conducerea ţării. Voi scrie despre cele trei întâmplări  pe care le-am văzut eu şi care m-au indignat peste măsură. Poate au mai fost şi altele dar astea le-am văzut eu .

1. În vizită la Săuceşti-Bacău, femeile cu care au vorbit au fost tratate sub demnitatea lor de oameni. Aţi reţinut? "Minţi doamnă, nu mai minţiţi". Era în legătură cu digurile care nu s-au făcut pentru că nu au fost bani alocaţi pentru ele. Nu ştiu care a fost situaţia, dar să vorbeşti aşa....  

2.În alt sat o femeie în vârstă i-a spus că are o pensie mică, copii de întreţinut şi este şi bolnavă. "Şeful statului" i-a răspuns cu nonşalanţă că stă la ţară şi are din ce trăi. Măi, şeful statului du-te tu la ţară şi vezi dacă te poţi descurca cu banii pe care îi are femeia pe lună şi cu problemele ei şi pe urmă vorbeşte.  

3. Al treilea caz i-a răspuns unui domn care a spus că în străinătate este cu totul diferit, să plece în străinătate. Ce-ar fi domnule preşedinte dacă am putea pleca cu toţi, să rămâi numai tu cu gaşca ta să vedem pe cine mai conduci?
Pentru ce se mai duc în "mijlocul" poporului dacă ne umilesc în halul ăsta?

Ce putem noi crede despre cei care ne conduc dacă se contrazic în declaraţii? Măreşti TVA-ul ca peste 2 săptămâni să spui că revine la valoarea iniţială. Oare chiar ne credeţi proşti? Cine mai reduce acum preţurile după ce s-au mărit? Oare asta aţi urmărit?

Măi, cei care l-aţi votat pe Băse, vă place ce face?  Dacă or fi oare alegeri anticipate tot cu el votaţi ca să vă trimită afară din ţară?  Sau voi care l-aţi votat în străinătate, veniţi în ţară să vedeţi ce face alesul vostru şi pe urmă să ne decideţi soarta celor care suntem în ţară. Nu spun că ar fi fost mai bine cu X sau cu Y, dar nu mai era el cu gaşca lui care sfidează poporul .
Vorba lui Mircea Badea: Hai să facem ceva, DAR CE?

Citiţi şi articolul Anei Maria Stroescu  "Ne pregătim de marea debranşare... de la viaţă (care mi-a dat imbold de a scrie articolul ăsta).

Asimilarea românilor din Bulgaria



"Floricica este un dans autentic rumânesc (românesc), iar această variantă este de la fraţii noştri rumâni (români) din dreapta Timocului, din Bulgaria. Cunoscând sumar zona, înclin să cred că rapsozii populari provin din unul dintre satele de rumâni (români) pădureni ale judeţului Dii (bulg. Vidin), regiunea Timoc, Bulgaria de nord-vest.

Fotografia care însoţeşte materialul audio îi surprinde pe fraţii noştri din dreapta Timocului, rumânii (românii) timoceni din Bulgaria dansând jocul "Băluţa"." (de pe youtube)

12 iulie 2010

România e o ţară înconjurată de români

    "România e o ţară înconjurată de români."
    Am auzit-o la maestrul Ion Creţeanu, pe care acum l-am "descoperit" şi după ce am văzut filmul, (noroc cu netul) îl adaug pe lista marilor rapsozi alături de Tudor Gheorghe, Grigore Leşe.
    Primele şapte părţi formează reportajul, iar celelalte părţi au melodii ( partea a treia nu are sonor).
  
"Originar din localitatea Voineasa, judeţul Olt, maestrul Ion Creţeanu descrie locul naşterii sale în termeni "folclorici": "Dacă pui vârful compasului la Caracal şi trasezi un cerc cu rază de 30 de kilometri, obţii o suprafaţă imaginară în care trăiesc cei mai frumoşi căluşari din Dacia Felix. De acolo venim eu şi cântecele mele". Cine l-a auzit cântând pe Ion Creţeanu nu-l mai poate uita. Nu-i mai poate uita, în primul rând, pierderea de sine. A început să culeagă folclor din clasa a IX-a. Era elev la fostul Liceu "Nicolae Bălcescu", actualul Carol I. O vreme a contemplat folclorul, după care nu a mai răbdat şi a început să cânte. Rodul muncii sale de culegător a început cu publicarea unor texte populare în revista liceului. Apoi, au urmat spectacole pe scena amfiteatrului liceului. Treptat, s-a perfecţionat în cobză. "Cobza poate fi auzită în toate, doar că nu e aşa evidentă. Dar pot spune că acest instrument miraculos, care este cobza, a devenit aleatoriu pentru muzica mea", spunea maestrul. Fiecare cântec are istoria sa, iar forma finală este rezultatul unei munci îndelungate de culegător de folclor. Sunt piese pe care le cântă de 20 de ani. Piese care "au trecut prin el" şi care fac parte din viaţa rapsodului. Cu toate acestea, nu se consideră un creator, ci doar un culegător: "Sunt un interpret al folclorului pe care l-am cules. Apoi, l-am trecut prin sufletul meu, prin vocea mea, prin filtrul fiinţei mele". (de pe youtube)


   Şi o melodie populară veche


Pro atitudine!

     De pe blogul lui Victor Ciutacu un comentariu interesant:

     "Ford avea obiceiul să spună: „Luaţi-mi fabricile, incendiaţi-mi clădirile…dar daţi-mi oamenii şi veţi vedea că-mi voi reface producţia chiar acum.”
      Nu uitaţi că acesta este modul cel mai profitabil de a face bani. Chiar şi pe timp de criză. Este drept, nu ştiu cât funcţionează reţeta în România…"
 
Blogul comentatorului Pro atitudine!

10 iulie 2010

Leapşa- "Dacă eram"

 Dacă eram un anotimp... eram primăvara, deşi sunt alergică.


Dacă eram o lună...eram luna mai.

Dacă eram o zi a săptămânii...eram duminica.

Dacă eram o parte a zilei... eram dimineața.

Dacă eram un animal marin... eram un: nu ştiu, poate o ştiucă.

Dacă eram un animal de uscat... eram un cățel.

Dacă eram o virtute... sinceritatea.

Dacă eram o planetă... eram Luna.

Dacă eram un lichid... eram sirop de trandafiri.

Dacă eram o piatră... eram ametist.

Dacă eram un metal... eram cupru.

Dacă eram o pasăre... eram ciocănitoare (ha, ha).

Dacă eram o plantă... eram lăcrămioară.

Dacă eram o stare a vremii... eram o ninsoare liniştită cu fulgi mari.

Dacă eram un instrument muzical... eram pian.

Dacă eram un sentiment... eram bucurie.


Dacă eram un sunet... eram si.

Dacă eram un cântec... eram: of chiar nu ştiu, am atâtea cântece...

Dacă eram un film... eram, cred că multe care sunt la "profilul meu", dar acum cred că "Schimbarea".

Dacă eram un serial... eram poate "Dallas" sau "Melrose Place".

Dacă eram un oraş... eram Iaşiul sau Chişinăul (deşi nu l-am văzut, sau poate l-am văzut în altă viaţă)

Dacă eram un gust... eram dulce acrişor.

Dacă eram o aromă.... eram aromă de trandafir.

Dacă eram o culoare... eram turcoaz.

Dacă eram un material... eram lână.

Dacă eram o parte a corpului... eram ochii.

Dacă eram un drog... eram cafea.

Dacă eram un accesoriu... eram "cercei şi brăţări".

Dacă eram o expresie a feţei... eram zâmbetul.

Dacă eram o materie... eram "limba română".

Dacă eram un personaj din desene animate.... eram Bambi.

Dacă eram un număr... eram numărul 11.

Dacă eram o maşină... eram "una să fie şi să meargă"

Dacă eram o haină... eram fular de lână.


Dacă eram o personalitate istorică, aş fi fost Martha Bibescu.

De la Mariana.
Cui îi place e invitat să ia leapşa, o dau mai departe. 
Ce zici Shakuka? Dar tu Darias? Şi tu Oana? Mămica de Sebastian până vii în Ro iei leapşa?
Nu mă supăr dacă o preia şi altcineva căruia îi place această leapşă.

Ziua naţională a Argentinei


Ieri a fost Ziua Naţională a Argentinei.

"Argentina este o republică federală. Se învecinează la nord cu Bolivia şi Paraguay; la est cu Brazilia, Uruguay şi Oceanul Atlantic; la sud cu Oceanul Atlantic şi Chile; la vest cu Chile.

Argentina este formată din 23 de provincii, un district federal care cuprinde zona oraşului Buenos Aires şi câteva suburbii, un sector argentinian în Antartica şi câteva insule în Oceanul Atlantic.

Cel mai mare oraş este capitala Buenos Aires cu o populaţie de aproximativ de 12.000.000 locuitori. Alte oraşe importante sunt Cordoba, La Plata, Mar de Plata, oraşul-port Rosario şi Mendoza, un important centru agricol. Conform Constituţiei din 1853, Argentina este o republică federală condusă de un preşedinte asistat de un consiliu de miniştri. Puterea legislativă este formată de un congres naţional constituit din Senat şi Camera Deputaţilor.

Regiunea cunoscută astăzi ca Argentina era relativ puţin populată înainte de venirea coloniştilor europeni. Spania a fondat aici în 1580 o colonie permanentă, care va deveni peste secole oraşul Buenos Aires, iar în 1776 era singurul stăpân al celei mai mari părţi a teritoriului. Abia pe 9 Iulie 1816 Argentina îşi va declara independenţa, ceea ce a dus la conflicte între grupări, până în 1853, când s-a realizat unificarea naţională şi a fost promulgată Constituţia.

Din 1946 funcţia de preşedinte a fost ocupată de Juan Domingo Peron, care a pus accent pe forţa clasei muncitoare şi a acordat o deosebită atenţie sindicatelor. În 1955 a fost îndepărtat de la putere de Revolucion Libertadora. Între 1950 - 1960 Argentina a fost guvernată succesiv de guverne militare şi civile, dar când forţele militare nu au reuşit să revigoreze economia şi să înfrângă grupările teroriste, Peron a avut cale deschisa pentru a reveni. În 1973 acesta a devenit din nou preşedinte, iar cea de a treia soţie a sa, Maria Estela Isabel Martinez de Peron, ocupa funcţia de vice-preşedinte.

În această perioadă actele teroriste comise de extremiştii de dreapta şi de stânga s-au înmulţit, cu o asemenea frecvenţă şi violenţă încât existenţa Argentinei ca stat era în pericol.

Peron a murit în 1974, iar soţia sa a devenit pentru scurt timp preşedinte, fiind îndepărtată de la putere de o lovitură de stat militară, în 1976. Criza economică corupţia, încălcarea drepturilor omului şi în special înfrângerea in Razboiul Falklands, în 1982, au discreditat definitiv regimul militar, iar Argentina a revenit la un regim democratic în 1983."
Şi binecunoscuta melodie "Don't cry for me Argentina".
Mi-a plăcut interpretată de Petula Clark, dar pentru clip l-am ales pe acesta. Prima oară în interpretarea ei am auzit această melodie.

Românii uitaţi din Serbia

Un banc de la Fetiţa Junglei 13

Într-o seară, Ion şi Mărie, dupa o ceartă înfocată, hotărăsc să nu-şi mai vorbească. Se pun ei în pat, iar Ion care trebuia să se trezească de dimineaţă îi scrie un bileţel Măriei "Trezeşte-mă la ora 5". Dimineaţa, la ora 10, se trezeşte şi Ion. Nervos nevoie mare, se uită în pat şi găseşte un alt bilet "Este ora 5, boule. Trezeşte-te!"

De pe blogul Fetiţa Junglei 13

09 iulie 2010

NOI

De la Arim

"NOI


cei născuţi la începutul anilor 50, 60 şi cei născuţi în anii 70, vedem
acum în anul 2010 cum casa
părinţilor noştri este de 50 de ori mai scumpă decât
atunci când au cumpărat-o
şi realizăm că noi o să platim pentru casele
noastre în jur de 50 de ani.

Avem amintiri despre primii paşi pe lună,
despre războaie sângeroase,
avem cultură generală,
pentru că asta însemna ceva o dată.

Suntem ultima generaţie care a jucat
"De-a v-aţi ascunselea" ,
"Castel",
"Raţele şi vânătorii",
"Ţară, ţară, vrem ostaşi",
"De-a prinselea",
"Sticluţa cu otrava",
"Pac Pac",
"Hoţii şi vardiştii",
ultimii care au strigat "Un doi trei la perete stai",
ultimii care au folosit telefoanele cu fise,

dar primii care am făcut petreceri video
(închiriam un video şi stăteam să ne uităm la filme 2 zile închişi în casă),

primii care am văzut desene animate color,
primii care am renunţat la casete audio şi le-am înlocuit cu CD-uri.


Noi am purtat jeansi elastici, pantaloni evazati,
geci de blugi de la turci,
iar cine avea firme gen Lee sau Puma era deja lider de gaşcă.

Noi nu am dat examene de Capacitate,
nu am dat teste grile la admitere.

Noi am fost ultimii "Şoimi ai Patriei" şi
ultimii "Pioneri".

La gradiniţă am învăţat poezii în româneşte,
nu în engleză...
Şi am cântat MULŢI ANI TRĂIASC nu HAPPY BIRTHDAY la aniversări.


Am sorbit din ochi Sclava Isaura, Beverly Hills ,
Melrose Place , Twin Peaks , Dallas ..
şi cine zice că nu s-a uitat ori minte, ori nu avea încă televizor.


Reclamele de pe posturile străine ne înnebuneau
şi abia aşteptam să vină şi la noi îngheţată Magnum,
sau puştile alea absolut superbe cu apa.
Între timp, ne consolam cu Tango cu vanilie şi ciocolată şi clasicele
bidoane umplute cu apă de la robinet, care turnate în cap ne provocau pneumonii.

Şi uite un motiv bun să nu mergem la şcoală.

Noi am ascultat şi Metallica şi Ace of Base şi DJ Bobo
şi Michael Jackson şi Backstreet Boys şi Take That
şi încă nu auzisem de manele,
singurele melodii de joc fiind horele la chefuri,
la care nimeni nu ştia paşii, dar toţi dansam!


Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi,
am auzit atât de Led Zeppelin, Deep Purple, Jimi Hendrix, Abba si de Queen,
cât şi de noile nume gen 50 Cent şi Britney Spears.


Am citit "Licurici", "Pif", Cireşarii
şi am băut Cico şi Zmeurată
şi ni s-a părut ceva extraordinar când au apărut primele sucuri "de la TEC "
fără să ne fie teamă că "au prea multe E-uri",
iar la şcoală beam toata clasa dintr-o sticlă de suc fără teama de viruşi.



Noi am băut prima Coca-Cola la sticlă
şi am descoperit internetul.

Noi nu ne dădeam bip-uri, ne fluieram să ieşim afară,
noi nu aveam dolby surround system,
tăceam toţi ca să auzim acţiunea filmului,
nu aveam Nintendo sau Playstation
ci jocuri tetris de care ne plictiseam la o lună dupa ce le cumpăram
şi le uitam pe dulap, pline de praf.


Abia aşteptam la chefuri să jucăm "Fântâniţa",
sau "Flori, fete sau băieti",
sau "Adevăr sau Provocare",
sau orice ne dădea un pretext sa "pupăm pe gură" pe cine iubeam"..


Noi suntem cei care încă au mai "cerut prietenia",
care încă roşeam la cuvântul "sex",
care am completat mii de oracole,
sperând ca persoana iubită va citi acolo unde scrie
"De cine îţi place?" că ne place de el/ea.


Este uimitor că încă mai suntem în viaţă,
pentru că noi am mers cu bicicleta fără cască, genunchiere şi cotiere,
nu am avut scaune speciale în maşini,
nu am aruncat la gunoi bomboanele care ne cădeau din greşeală pe jos,
nu am avut pastile cu capac special să nu fie desfăcute de copii,
nu ne-am spălat pe mâini după ce ne-am jucat cu toţi câinii şi toate pisicile din cartier,
nu am ţinut cont de câte lipide şi glucide mâncam,
părinţii noştri nu au "child proof the house",
ne-au trimis să cumpărăm bere şi vin de la alimentara
şi câte un pachet de ţigări de la tutungerie.


Noi am auzit cum s-a tras la Revoluţie,
 noi am fost martorii a trei schimbări de bancnote şi monede,
noi am râs la bancurile cu Bulă, pe care le-a compus cumplita Securitate, contemporană noua.


Noi am fost primii care au auzit-o pe Andreea Esca la Pro TV,
noi suntem cei care mai ţinem minte emisiunea "Feriţi-vă de măgăruş".


Suntem o generaţie de învingători, de visători, de "first-timers" ...
Dar suntem şi generaţia care vede limpede cum ne pierdem ţara,
iar duşmanul este din interior şi nu de afară...
Noi suntem ultima genaratie de sacrificiu a lui Ceauşescu şi prima de după Revoluţie.
Noi am pierdut de două ori şi atunci şi acum.

Azi, suntem la fel de săraci, dar am devenit liberi!
Ce putem face azi cu libertatea????
Atât: să ne opunem manelizării programate a României!


Voi cei din generaţiile 50- 60 -70 alăturaţi-vă nouă şi trimiteţi la toată lumea acest mesaj!

Dacă citeşti şi ai căzut măcar un pic pe gânduri, eşti de-al nostru !
Numai în acest caz, te rugăm să trimiţi mai departe!

Poate învăţăm să ne-apreciem şi să nu ne mai vindem pe nimic!

Mesaj primit de la Ştefan Gheorghe."

Dimineaţa şi după-amiaza vieţii

     "Dar nu putem să trăim după-amiaza vieţii în acord cu programul din dimineaţa vieţii. 
    Pentru că ceea ce a fost grandios dimineaţa, va deveni minuscul seara.
     Şi ceea ce dimineaţa era adevărat, seara va fi devenit o minciună."



Din filmul "Schimbarea" despre care am scris că mi-a plăcut.
Posterul l-am găsit la GabyS.

08 iulie 2010

Un început de "Handmade" la Ploieşti

       "Ştim că mulţi oameni caută brăţări făcute manual, unice pentru fiecare. Aşa că ne-am gândit să vă punem la dispoziţie diferite modele şi culori. Pentru mai multe detalii vizitaţi blogul nostru...." http://deea2994.wordpress.com/ 
sau 

"Detalii: -preţul unei brăţări este de 5lei
-comenzile se dau prin email
-dacă sunteţi din alt oraş decât Ploieşti brăţările se vor trimite prin poştă (colet), iar taxele poştale sunt 10 lei, comanda ajunge în 2 zile şi o veţi ridica prin mandat poştal."

Concert trupa Desperado

 http://documentare.italk.ro/concert-desperado/

07 iulie 2010

Cât credeţi că valorează?

    După cum se vede e o maşină de cusut manuală de pe la 1911. Proprietara ne-a dat voie s-o fotografiem şi dacă îi găsim un cumpărător ar da-o. Cât credeţi că ar putea să ia pe ea?


Argentina, es un sentimiento!

 Un fan al Argentinei. Îl cheamă Neo şi are 7 luni.
 De la Nitta

06 iulie 2010

Conservarea sucurilor - dr. Ovidiu Bojor

    O reţetă pentru conservarea sucurilor de fructe dată de dr. Ovidiu Bojor într-o emisiune televizată, dar e şi în cartea "Sănătate prin seminţe, legume şi fructe".
    "Cea mai indicată metodă de conservare a sucurilor proaspete de fructe, fără fierbere, este adăugarea de cca 65% zahăr, până se obţine un sirop  suprasaturat în zahăr care se recunoaşte după cristalele de zahăr care rămân la fundul sticlei după 2-3 zile de la dizolvarea cantităţii de zahăr utilizate. În acest fel se pot conserva pentru iarnă sucul de vişine, de coacăze, de afine, de zmeură, etc.
     Prin această metodă, sucul transformat în sirop îşi păstrează în bună parte proprietăţile de "suc natural", precum şi aroma. Nu rămâne decât să se dilueze cu apă sau cu apă carbogazoasă la întrebuinţare".
    "Ca o regulă generală, atât pentru omul sănătos, cât şi pentru cel bolnav, micul dejun va începe cu un pahar de suc natural de fructe sau legume".  
 

05 iulie 2010

Nu-s parale!

Constantin Tănase 5 iulie1880 Vaslui - 29 august 1945 Bucureşti, 
 Actor şi cupletist român, a fost o figură cheie în teatrul de revistă românesc.
Este atât de actual!!!!! Ascultaţi-l! Parcă ar zice de vremurile noastre!







Vezi mai multe video din Divertisment

România mea - tur folcloric- Mehedinţi

Niculina Stoican


 Niculina Stoican şi Petrică Mâţu Stoian

04 iulie 2010

Să ne binedispunem!

       După cele două postări mai lacrimogene, am găsit ceva care m-a binedispus.
       Intraţi la Dono pe blog şi citiţi articolul "Ne-am cunoscut la semafor".  

Continuare la articolul "Scrisoare pentru fiul meu"


Vezi mai multe video Diverse



Vezi mai multe video Diverse

Sugerate de Tatarman

Arme contra răului

     Pentru cei interesaţi de subiecte de spiritualitate pe B1 TV azi la ora 17.30 (în reluare) emisiunea Alinei Bădic. Eu am văzut-o ieri. Subiectul "Arme contra răului" cu Dragoş Ovidiu Argeşanu. Ca un motto al emisiunii de ieri: "să urmăm calea de mijloc".

03 iulie 2010

"Scrisoare către fiul meu"

        Oare de ce nu ştim să ne apreciem părinţii şi pe cei mai în vârstă când trebuie?  De ce  nu mai avem răbdare să-i ascultăm? De ce îi înlăturăm din viaţa noastră? Oare nu au şi ei suflet? Nu suferă? Dar oare nu ne gândim că vom ajunge şi noi ca ei? Oare asta spun eu pentru că ai mei nu mai sunt?
    Regretele nu-şi mai au locul după ce ei nu mai sunt.
    Nu mă pot obişnui cu gândul că "părintele meu" a fost înlocuit? DE CE?
   Duminica trecută am ascultat la calculator slujba de la Mănăstirea Putna şi pe desktop am pus imaginea din biserica unde mă duceam. Afară ploua şi am zis că nu mai plec la cealaltă biserică unde slujeşte  părintele meu. Dar dintr-o dată gata "plec la biserică". Şi am plecat pe jos o jumătate de oră, noroc că se terminase ploaia. 

02 iulie 2010

Ridică-te Ştefane!


Biserica Ortodoxă Română îl prăznuieşte astăzi, 2 iulie pe Sfântul Voievod Ştefan cel Mare. "Sfântul Ştefan cel Mare s-a născut din binecredincioşii creştini Bogdan Vodă, fiul lui Alexandru cel Bun, din neamul Muşatinilor şi din Doamna Oltea Maria, din neamul Basarabilor. a fost domnitor al Moldovei între anii 1457-1504 şi este cunoscut ca apărător al creştinătăţii. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a canonizat pe 20 iunie 1992. Potrivit tradiţiei mergea de tânăr la cuviosul Daniil Sihastru. Aşa ne explicăm de ce nu a fost numai un apărător al ţării, ci şi un mărturisitor al credinţei."

Ce-am mai văzut şi mi-a plăcut

Schimbarea-film spiritual
http://casatreziriifilme.blogspot.com/2010/06/schimbarea-shift_23.html


Artă cu nisip
http://cybershamans.blogspot.com/2010/06/vivaldi-four-seasons-summer-sand.html


Povestea unei case povestită de Radu Beligan
http://filmele-copilariei.blogspot.com/2010/07/casa-de-pe-strada-noastra-1957.html

01 iulie 2010

Ce înseamnă TVA?

"TVA  înseamnă Taxa pe votul aiurea."
De la Moshe&Mordechai blog.
Mai e ceva de comentat?

Promit că veţi creşte în ZeList


     Pentru că eram curioasă ce e cu Zelist-ul şi cum am apărut acolo am căutat şi am găsit:

     "ZeList nu este un top care îşi propune să certifice valoarea unui blog în funcţie de poziţia sau autoritatea lui într-un domeniu dat. Este foarte posibil ca un blog de nişă să fie mai relevant pe acel subiect specific decât un blog generalist. În mod similar, ZeList nu este un top al traficului: deşi există o legătură indirectă între numărul de linkuri către un blog şi traficul acestuia, topul nostru -bazat pe numărul şi autoritatea linkurilor ce trimit către un blog- nu se doreşte a fi o oglindă a traficului blogurilor monitorizate. ZeList este un tool care măsoară “blog awareness-ul”, arătând cât de vizibil este un anumit blog în blogosferă.
   Schimbările săptămânale ce apar sunt determinate atât de schimbările din blogroll-uri cât şi de posturile ce apar pe primele pagini ale blogurilor şi conţin linkuri către un blog sau altul."
    Pentru amănunte intraţi pe adresă.
    Aşa că am să vă urmăresc şi: